Minder administratie met koppeling landelijke monitor

Afgelopen voorjaar is aan Thorax gevraagd om RET-Flevoland te ondersteunen bij het koppelen aan de landelijke RET-monitor. De landelijke RET-monitor is opgericht in opdracht van de projectleiders van de Bovenregionale Expertisenetwerken en heeft als doel het geanonimiseerd registreren, analyseren en leren van complexe casussen. Met deze informatie, die overzichtelijk wordt geordend en getoond in de monitor, kan de zorg verbeteren want hulpverleners krijgen zo een beter zicht op lokale, (boven)regionale en landelijke aandachtspunten en kansen. 

Oplossingen en aanpassingen
In de oude situatie moesten medewerkers van RET-Flevoland alle gegevens handmatig invoeren in hun eigen registratiesysteem en daarna nóg een keer in de landelijke RET-monitor. Dit voor zo’n 25 casussen per maand. 

In overleg met medewerkers van RET-Flevoland is het eigen registratieformulier door Thorax aangepast. Dit met behoud van de eigen structuur en mogelijkheden zoals RET-Flevoland wilde. Door de aanpassing wordt de informatie die van belang is voor de landelijke monitor nu automatisch overgezet naar een apart bestand. Dit bestand wordt één keer per maand geüpload in de landelijke monitor. Hierbij wordt per casus automatisch een volledig ingevuld formulier aangemaakt in de landelijke RET-monitor.  
 

Samenwerking heeft positief gevolg
Het is nu niet meer nodig om alle gegevens nogmaals handmatig in te voeren. Hierdoor heeft RET-Flevoland meer tijd voor hun eigenlijke werk, namelijk jongeren en gezinnen helpen! 

Bart Claassen van RET-Flevoland: ‘Thorax heeft geholpen met het koppelen van onze data aan de landelijke monitor. De samenwerking ging heel soepel. Over grote en kleine vragen konden we snel schakelen en er werd goed meegedacht. We zijn dan ook blij met het resultaat’.

Contactinformatie
Voor informatie over het koppelen aan de landelijke monitor kan je contact opnemen met Johan Dieleman van Thorax (dieleman @ thorax . nl)